středa 22. srpna 2012

ZDRAVÉ NÁPOJE

Zdravím vás,

tentokrát bych vám ráda dala pár tipů jak si zdravě ozvláštnit váš pitný režim. Jistě všichni víme, že bychom měli hodně pít, minimálně 2-3 litry denně a že ideálním pitivem je obyčejná neperlivá voda. Názory, zda je lepší voda z kohoutku, nebo voda balená se různí. Já preferuji vodu kohoutkovou, přijde mi chutnější, balená voda ve mě nevyvolává důvěru, nevím, proč bych měla platit za něco, co mám za zlomek ceny stále po ruce. V některých oblastech není voda z kohoutku moc dobrá, zejména pokud je voda tvrdá, případně hodně chlorovaná apod. Pro tyto případy je dobré pořídit si na vodovodní kohoutek filtr, který nežádoucí látky z vody pochytá, nebo si koupit filtrační konvici, tedy konvici, ve které je nainstalován filtrační systém, který učiní naši kohoutkovou vodu zdravější a chutnější. 
zdroj: azurove-nebe.webnode.cz

Někomu však voda bez příchutě prostě nechutná a přiznám se, že i já si svůj pitný režim ráda ozvláštním, jaké nápoje ale zvolit, pokud chceme pít zdravě a nepřijímat zbytečně do těla cukry navíc? Skvělou alternativou je do vody nakrájet kolečka citronu, případně citron do vody vymačkat. Voda získá chuť, osvěží a navíc bude obsahovat i vitamíny. Je možné nahradit citron také pomerančem. U pomeranče doporučuji vymačkat šťávu z půlky pomeranče, zředit vodou a máte výborný fresh, který vám nahradí kupované, často nadměrně doslazované džusy. Do vody můžete nakrájet také salátovou okurku, opět vás to pěkně osvěží a ozvláštní chuť. 

Výbornou alternativou vody jsou také domácí ledové čaje. Stačí uvařit zelený čaj, případně zelený s nějakou příchutí, nechat vychladit, doplnit opět citronem, pomerančem, mátou, nebo čímkoliv vás napadne, doplnit několika kostkami ledu a máte perfektní nápoj do parných letních dnů. Stejně můžete postupovat i s čerstvým zázvorem, který zalijete místo čaje, k němu přidávám ještě lžičku medu, aby byl nápoj chutnější a ještě zdravější a je to opravdu výborné.

Co pijete v letních měsících vy? Dáváte přednost kohoutkové či balené vodě?


Žádné komentáře:

Okomentovat