neděle 14. října 2012

Lakování: Jakou barvu nalakovat?

Příjemnou neděli!

Dnešní lakování nebudu věnovat jednomu konkrétnímu laku, či přípravku na nehty, ale obecnému zamyšlení, jak si vybíráme lak, který si nalakujeme a co tedy náš výběr ovlivňuje. 

1) Roční období

Stejně jako v oblečení, tak zcela jistě u laků a líčení máme v různých ročních obdobích náladu na jiné barvy. Jsou barvy laků, které jsou univerzální a sáhneme po nich po celý rok, jako např. lehce růžový lak, který vytvoří spíše přirozený vzhled nehtů. Ale zářivě žlutý lak nám spíše pasuje pro jaro či léto, než že bychom si jej lakovali na podzim, kdy zase raději sáhneme po vínové, či hnědé barvě, která nám na léto připadá spíše depresivní. 

2) Oblečení a líčení

Lak můžeme volit také s ohledem na oblečení, které si plánujeme obléknout. Buď tak, aby náš barevný lak oživil "obyčejný" černobílý outfit,  nebo naopak nalakujeme fialové nehty, když si plánujeme obléknout fialové šaty. Můžeme lak doladit také k líčení.

3) Nálada

Někdy máme náladu na nenápadné nehty, jindy se chceme pořádně odvázat, kombinujeme, lakujeme neonové laky, nebo třpytky.

4) Příležitost

Příležitost, na kterou se chystáme, zcela jistě náš výběr ovlivní. Jiný lak na nehty zvolíme, když jdeme na pracovní večeři s klientem a jiný na páteční party s přáteli. Pokud jde o oficiální akce, určitě bych volila raději umírněnější verzi nehtů. 

5) Ruce vs. nohy

Názory na to, zda by měl být lak na nohou stejný jako lak na rukou, nebo naopak úplně jiný se různí. Nenašla jsem k tomu žádné oficiální komentáře, takže bude záležet na našem pocitu. U řady laků mi přijde přeplácené nalakovat je jak na nehty na rukou, tak na nohou, u jiných mi to nevadí. Někdy volím výrazný lak na nehty na nohou a nenápadný lak na rukou, jindy postupuji obráceně. V každém případě by se barvy na rukou a nohou neměly tlouci, ale doplňovat se, ladit k sobě, abyste nepůsobily lacině, či přepláceně. 

6) Dominantní prvek

Někdy máme chuť nalakovat si nehty právě tímto lakem a neuvažujeme, zda se nám bude hodit k oblečení, nebo bude vhodný na danou příležitost, vše pak podřídíme laku a doplňujeme jej tak, aby vynikl a náš vzhled k němu ladil.
 

Zajímalo by mě, jak volíte barvu laků vy.

Žádné komentáře:

Okomentovat