sobota 1. září 2012

Oddechové sporty

Hezkou sobotu vám přeji!

Sobotní články jsem se rozhodla věnovat vždy sportu, dnes to však s tím pohybem nebude tak žhavé, zmíním se totiž o třech aktivitách, u kterých se zrovna moc nezapotíte, za to si užijete spoustu zábavy.

PETANQUE

zdroj: http://en.wikipedia.org/wiki/P%C3%A9tanque
Řekla bych, že hrát petanque není v České republice moc rozšířené, což je trošku škoda, protože to dokáže být velmi napínavá hra, která vás strhne a probudí soutěživého ducha. Ve Francii, odkud tato hra pochází, se však pořádá mezi příteli řada turnajů, všude najdete hřiště určená na petanque. Pokud náhodou nevíte, o co ve hře jde, tak je to hra pro dvě několika členná družstva, které se snaží umístit ocelové koule co nejblíže k dřevěné kuličce, neboli prasátku. Při hře posílíte ruku, přesnost, odhad. Obě družstva samozřejmě taktizují, mohou vyrážet koule protihráčů, domlouvají se na postupu. Jít hrát můžete kamkoliv na pískoviště, na trávu do parku. Budete potřebovat pouze sadu na petanque a kamarády. Můžete spojit s piknikem, či s grilováním a určitě prožijete příjemné odpoledne. 

MINIGOLF
zdroj: http://www.adventureminigolf.cz/

 Dalším mým typem na příjemnou zábavu je minigolf, který můžete hrát ve dvou, i více osobách, každý hráč hraje sám za sebe. Princip je opět jednoduchý dostat golfový míček na co nejmenší počet úderů holí do jamky na různě tvarovaných drahách. Minigolf můžete hrát jak na venkovních hřištích, tak uvnitř, což je dobrý námět na podzimní, či zimní víkendy, kdy se nám nechce tolik času trávit venku. Uvnitř si například skvěle zahrajete v Adventure minigolf v Kunraticích, kde jsou dráhy pokryty kobercem, který simuluje trávu, vedou dokonce do kopce, jsou celkem netypicky uspořádané. Veškeré vybavení vám zde, i v jiných areálech vždy zapůjčí, cena není vysoká, navíc hůl i míček můžete půjčit pouze jedny a střídat se, stejně nikdy nehraje více hráčů za sebou. Počet úderů se zapisuje do lístku, který vždy před zahájením dostanete a vyhrává ten, který má na konci hry nejnižší součet bodů.


LUK
zdroj: archery.cz
Když mi kamarád navrhoval, abychom si šli zastřílet z luku, myslela jsem si, že si dělá legraci, ale skutečně jsem šli a bylo opravdu zajímavé si něco takového vyzkoušet. Navštívili jsme areál JASA ARCHERY DIRECT na Bohdalci. Přivítal nás dobře vyškolený personál, který nám vybral vhodný sportovní luk, tak aby zejména v mém případě se podařilo luk vůbec napnout a vystřelit, poté nás zavedl do haly, kde vedle sebe stojí asi osm střelců, naproti sobě má každý svůj terč a snaží se trefit, resp. se trefují. Nejdřív vám obsluha vysvětlí, jak máte s lukem vůbec zacházet a v průběhu hodiny, kterou zde strávíte je vám neustále k dispozici a upozorňuje vás na chyby a snaží se vám pomoci zdokonalit vaši techniku. Někteří účastníci mají permanentky a chodí pravidelně, to by mě asi nebavilo, ale občas si zajít pro zpestření zastřílet je super a vřele doporučuji.

Zkoušeli jste některou z těchto aktivit, bavilo vás to, nebo půjdete vyzkoušet?

Žádné komentáře:

Okomentovat